Villa uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumvilla

Beschrijving

Interbellumvilla in omliggende tuin, gebouwd met achteraan aanpalend bijgebouw in 1925 in opdracht van landbouwer Mauritius Dewaele. Vrijstaand pand van variërende baksteen, met gevel van oranje-gele baksteen, afgedekt door een gerenoveerd, licht overkragend tentdak met zwarte Vlaamse pannen. Typerend voorkomen van witte, beschilderde vlakken onder meer ter hoogte van de lateien van de vensters op de begane grond en de deuromlijsting. Bewaard, zorgvuldig, thans groen doch oorspronkelijk wit beschilderd schrijnwerk onder meer met glas in lood en kleine roedeverdelingen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1925-1928/107.
  • Een gouden parochie te Waregem: Nieuwenhove, 1985, p. 263.