Woning met drukkerij in art-decostijl

Beschrijving

Art-decowoning, in 1933 gebouwd ter vervanging of verbouwing van een ouder pand in opdracht van drukker Felix Bohez met bijhorende drukkerij. Breedhuis onder (half?) gemansardeerd dak, voorzien van zwarte leien. Wit beschilderde, bakstenen voorgevel verticaal geleed door hoekige traveenissen, die alternerend uitlopen op dakvensters. Verdiepte borstweringen met spiegels. Verbouwde begane grond. Deels bewaard schrijnwerk (op zolderverdieping: vensters met smalle roedeverdelingen) doch onder meer vernieuwde kroonlijst.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1933/63.
  • COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 428.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie