Stadswoning uit het interbellum

Beschrijving

Interbellumwoning uit 1936. Breedhuis onder schilddak met gevel van rode baksteen in specifiek verband en gecombineerd met arduin voor de plint, omlijstingen, draagvlak van de erkeruitbouwen en het bovenliggende balkon. Fraai smeedijzeren hekken als balkonleuning en als deur- en keldervensterroosters. Houten kroonlijst op klossen. Naar verluidt tevens zorgvuldig uitgewerkt interieur met glaspartijen met rijk kleurenpalet en origineel ontwerp, houten trap, tegelvloer en meubilering. Nummer 123, woning met soortgelijke gevelopbouw opgetrokken in 1956.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 430-431.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie