Neoclassicistisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis van 1864 gebouwd in opdracht van Pieter Dufaux als woning geflankeerd door twee lagere magazijnen aan de straatkant en daarachter telkens een tweede, vrijstaand magazijn. In 1868 registreert het kadaster de samenvoeging van het rechter magazijn met de woning door koopman Gustaaf Dufaux en in 1872 de vereniging van het linkermagazijn met de woning. Breedhuis met dubbelhuisopstand, afgedekt door een schilddak met zwarte Vlaamse pannen. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, centraal uitgewerkt als risaliet met Franse voegen op de begane grond. Steigergaten. Bewaarde houten kroonlijst op klossen. Lagere aanbouwen met versoberde, soortgelijke geveluitwerking.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie