Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans

Beschrijving

In de volksmond "Onze-Lieve-Vrouw van de Boskant", gebouwd in 1961 op initiatief van de wijkbewoners en ingewijd op 29 april 1961 door kanunnik Jozef Versele.

Aan de straatzijde, klein tuintje met centraal pad en heesters, omgeven door wit beschilderd, betonnen hekken. Oranje baksteenbouw onder zadeldak met ijzeren kruisbekroning. Voorgevel loopt uit in twee flankerende steunberen. Licht getoogde ingang met erboven bord met opschrift "AVE MARIA". Binnenin, gemetst altaar.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Waregem, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 25.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie