Ensemble van burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van burgerhuizen aansluitend bij de strengere baksteenarchitectuur uit de dertiger jaren gekenmerkt door de ideeën der Nieuwe Zakelijkheid. Ingepast in het reeds bestaande straatbeeld door het aanhoudend gebruik van voortuintjes met ijzeren tuinhek en van uitspringende travee of bovenverdieping.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

De woningen werden allemaal ontworpen omstreeks 1930, namelijk nummer 23 ontworpen door Guillaume Monnier (1932), nummer 33 door Carlos Malfait (1932), nummer 35 naar ontwerp van Frans Nuyens (1930), nummer 39 naar ontwerp van Maurice Baecke (1933), nummer 41 ontworpen door Louis Cleppe (1931) en nummer 43 door H. Van den Broecke (1929).
  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1932/M/27, 1932/M/21, 1930/M/40, 1933/M/15, 1931/M/10, 1929/M/61.
Auteurs : Verhelst, Julie