Herdenkingssteen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herdenkingssteen

Beschrijving

Herdenkingssteen voor Michele Chimienti, geplaatst naast een zij-ingang naar villa "Ter Elst". De soldaat overleed in de tuin van de villa en de toenmalige eigenares liet een grafzerkje oprichten waar de soldaat was overleden. Na de oorlog kon de soldaat worden geïdentificeerd en in 1922 werd zijn stoffelijk overschot overgebracht naar het American Cemetery aan de Wortegemseweg. Nadat de grafsteen gedurende decennia was verloren gegaan, werd de steen enkele jaren geleden teruggevonden en in 2003 op huidige locatie geplaatst.

Arduinen grafsteen met opschrift "IN MEMORY OF / MICHELE CHIMIENTI / 316 ENGRS / U.S.A. / KILLED IN ACTION / HERE / ON THE / 31TH OCTOBER / 1918".

• COUCKE S., Een onbekend grafmonument in Waregem, in De Gavergids, jg. 11, 2004, nr. 1, p. 31-32.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie