Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Vrij symmetrisch opgebouwde rijwoning van 1936 ontworpen door architect J. Van Thuyne. Voorgevel van rode baksteen op plint van beschilderde imitatiebreuksteen. Hoekige accenten, zie openingen met afgeschuinde bovenhoeken, verdiepte inkom en driezijdige erkeruitbouw op de verdieping. Tweede inkomdeur rechts. Vooruitspringende (vernieuwde) kroonlijst. Vernieuwd schrijnwerk.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 436.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie