Villa uit interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa uit interbellum

Beschrijving

Interbellumvilla van 1938, volgens een oude foto oorspronkelijk van de straat afgescheiden door middel van een fraai afgewerkt muurtje van betonplaten. Thans van de straat afgesloten door een halfhoge breukstenen muur met pijlers en tussenin zwart beschilderd, ijzeren hekwerk en dubbele poort. Oranje baksteenbouw met plint van blauw beschilderde imitatiebreuksteen. Art-deco-accenten zie volumespel met erkeruitbouwen en luifelvormende kroonlijsten onder meer boven de inspringende inkom, overhoekse vensters, wit beschilderde vlakken en decoratief metselwerk onder meer in het topstuk.

• COOREVITS S., NOYEZ E., Bouwbeeld 30-50. Invloeden van Art Deco en Modernisme in Waregem, in De Gaverstreke, jg. 36, 2008, p. 437.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie