Hoekhuis

Beschrijving

Bepleisterd hoekhuis van drie bouwlagen met schilddak (pannen). Op verbouwingsaanvraag van 1847 trapgevel, huidige voorgevel daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw. Drie traveeën brede lijstgevel met rechthoekige vensters voorzien van fraaie omlijstingen met versierde oren en sluitsteen in second-empirestijl. Geaccentueerde middentravee door de rijker uitgewerkte sluitsteen en bekronend gebroken fronton met siervaas. Verzorgde gevelbekroning met decoratieve panelen tussen consoles onder omlopende kroonlijst met tandlijst. Deels verbouwde winkelpui. Eenvoudige zijgevel in de Ketelvest van zes traveeën met lekdrempels, de eerste twee traveeën zijn gedicht.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G.12, 1847//6722.

Auteurs: Lanclus, Kathleen