Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Kleine woning gelegen op de hoek met de Mirakelstraat, op een erfje van de straat afgesloten door een haag en aan de zijkant door een deels opengewerkte, betonnen afrastering. Op het primitief kadasterplan (circa 1835) wordt hier al een tweewoonst weergegeven. In 1900 (registratie in 1901) worden de huizen herbouwd en in 1934 wordt in opdracht van wever Alfons Maebe een uitbreiding voorzien achteraan.
Schuin ten opzichte van de straat gericht, verankerd en wit beschilderd, bakstenen eenlaagshuis, thans van het dubbelhuisprincipe, afgedekt door een zadeldak met Vlaamse pannen. Rechthoekige openingen. Begraasde voortuin met in de hoek, een gekruisigde Christus.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waregem, 1901/47, 1934/63.
Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem, Deel I: Stad Waregem, Deelgemeente Sint-Eloois-Vijve, Deel II: Deelgemeenten Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)