Beschrijving

Hoeve bestaande uit een woonhuis met ernaast een vrijstaande, dwars op de straat gerichte schuur/stalvleugel; beide mogelijk met kern uit de tweede helft van de 18de eeuw, zie eerste weergave van beide volumes op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778). Huidige toestand wordt - op de uitbreidingen van het woonhuis na - al duidelijk afgebeeld op een kaart uit de Atlas der Buurtwegen (1844). Van de straat afgescheiden door afrastering van betonplaten. Verankerde baksteenbouw onder licht overkragende zadeldaken met mechanische (woonhuis) of Vlaamse (schuur) pannen. Woonhuis aan de erfzijde met licht getoogde openingen onder strekken met deels bewaard 19de-eeuws schrijnwerk en groen beschilderde luiken. Rechtover het boerenhuis staat nog een tweede, deels lager bijgebouw (stalling?).

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie