• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Lage, halfvrijstaande woning, volgens het kadaster in 1921 opgetrokken in opdracht van fabrikant Gustaaf Mahieu (zie Posterijstraat nr. 56).

Wit beschilderde, bakstenen woning beïnvloed door de cottage-architectuur in de overkragende gemansardeerde bedaking met Vlaamse pannen, dakkapellen en hoge schoorstenen. Straatgevel met rechthoekige openingen, zijgevel met rondboogvenster. Vernieuwd houtwerk, onder meer twee dakramen. Toegangshek tussen wit beschilderde betonnen pijlers rechts van de woning.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Sint-Eloois-Vijve, 1921/1.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie