erfgoedobject

Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel

bouwkundig element
ID
207834
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207834

Juridische gevolgen

Beschrijving

19de-eeuwse kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, gelegen op de hoek met de Leiegoeddreef. De kapel wordt voor het eerst aangeduid op de kaart van het Dépôt de la Guerre (1862).

Wit beschilderde bakstenen pijlerkapel met puntgevel. IJzeren kruisbekroning op de nok. Beglaasde, segmentboogvormige nis onder strek met beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes op sokkeltje.

  • DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Sint-Eloois-Vijve, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 6.

Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem, Deel I: Stad Waregem, Deelgemeente Sint-Eloois-Vijve, Deel II: Deelgemeenten Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207834 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.