• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Woning volgens het kadaster opgetrokken in 1906 door herbergier Constant Vandewalle. Verankerde bruine baksteenbouw van twee bouwlagen en drie travee├źn onder een vernieuwd pannen zadeldak. Bepleisterde en blauw beschilderde straatgevel met imitatievoegen en strekse bogen. Licht getoogde openingen, op de verdieping met sluitsteen; vernieuwd houtwerk.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Sint-Eloois-Vijve, 1906/9.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje