Woning met garage

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning met garage

Woning met garage, volgens het kadaster opgetrokken in 1942 in opdracht van L. D'Hondt.

Roodbakstenen woning onder pannen tentdak (vooraan) en schilddak (achteraan) met hoge schoorsteen. Lichte art-deco-inslag, zie baksteenmetselwerk, overhoeks venster, volumewerking met erkers en afgeronde deur- en poortomlijstingen, en materiaalgebruik met wit beschilderde accenten. Begane grond met driezijdige erkeruitbouwen met glas-in-lood. Bewaard houtwerk.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Sint-Eloois-Vijve, 1942/5.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje