• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Schuin ten opzichte van de weg gelegen woning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. De figuratieve kaart van de Sint-Pietersheerlijkheid, opgemaakt door Joseph de Coster in 1764, geeft reeds een schuin ten opzichte van de weg gelegen woning weer. Volgens het kadaster wordt de bestaande bebouwing in 1913 volledig gereconstrueerd; na de reconstructie bevindt zich op het perceel een woning met aanpalend werkhuis. Bij een recente renovatie wordt het voormalige werkhuis bij de woning geïntegreerd.

Wit beschilderde en verankerde, bakstenen woning van één bouwlaag onder een vernieuwd, pannen zadeldak. Getoogde vensteropeningen en rondboogdeur in bakstenen omlijsting. Rechthoekige erkeruitbouw aan de achterzijde. Vernieuwd houtwerk. Kelder en opkamer.

Recent bijgebouw ten zuiden van de woning.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1913/7.