• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaande woning met achtergelegen bijgebouw, volgens het kadaster gebouwd in 1926 in opdracht van Marcel Schotte.

Woning voorafgegaan door een kleine voortuin. Baksteenbouw, deels onder een pannen zadeldak en deels onder een platte bedaking. Gebruik van wit geglazuurde baksteen voor de aflijning van de gevelvlakken. Twee linkertraveeën met puntgevel, afgewerkt met een decoratief uitgesneden houten bebording, en rechtertravee bekroond met siervaas. Rechthoekige openingen onder metalen sierlateibalken versierd met bloemen; daarboven blinde korfboogvelden met vegetale motieven onder strekken van alternerend rode en witte steen. Vermoedelijk bewaard houtwerk. Rechtertravee met rondboognis in een bakstenen omlijsting van opnieuw alternerend rode en witte steen; beeld van Heilig Hart. Achtergelegen bijgebouw thans in gebruik als garage. Baksteenbouw onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1926/40.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie