• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Woning uit 1928, achteruit gelegen ten opzichte van de rooilijn. Gebouwd op een leeg perceel, volgens kadaster in opdracht van Hector De Busschere, handelaar uit Meulebeke. Enkelhuis van twee bouwlagen en vier/twee traveeën onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met de straat). Afgescheiden van de straat door een voortuintje afgesloten met vernieuwd laag baksteenmuurtje waarop ijzeren hekwerk. Vernieuwde kroonlijst. Rechthoekige vensteropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Gebruik van arduin voor lateien, onderdorpels, waterlijst, banden en plint. Rondbogige deuropeningen, links de vernieuwde voordeur met behouden rondbogig bovenlicht met waaiervormige glas-in-loodinvulling, rechts een smallere deur die naar achter leidt.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ardooie, 1928/56.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin