erfgoedobject

Dorpswoningen

bouwkundig element
ID
207890
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207890

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij van dorpswoningen
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Rijbebouwing uit het interbellum. Vormde oorspronkelijk samen met het thans verbouwde nummer 109 een rij van drie woningen, in rode baksteenbouw van twee bouwlagen en telkens twee traveeën onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met de straat). Vernieuwde kroonlijst. Horizontale banden en tandfries in gele baksteen. Rechthoekige muuropeningen, op de begane grond onder doorlopende band met cimorné-afwerking, onder meer met zonnemotief, op de verdieping onder betonlateien met geometrisch motief. Nummer 107 met voormalige winkelvitrine, met middenstijl en bovenlicht in verticale roedeverdeling; voordeur met bovenlicht in kleine roedeverdeling.


Bron     : Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Boone, Benjamin, Santy, Pieter
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoningen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/207890 (Geraadpleegd op )