Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Eenvoudig neoclassicistisch burgerhuis, vermoedelijk gebouwd op het einde van de 19de eeuw. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; bepleisterde en geschilderde lijstgevel met de standaard kenmerken van dit type woningen op het Zuid: souterrain met hardstenen plint en getraliede keldervensters, houten kroonlijst, kordons, centraal balkon en entablement, imitatievoegen op eerste en tweede bouwlaag. De rondbogige vensters op de bovenverdieping vallen op: doorgaans zijn de muuropeningen in dergelijke woningen rechthoekig. Schrijnwerk deels bewaard, onder meer fraaie houten vleugeldeur.