Lourdesgrotje met gekruisigde Christus

Beschrijving

Grotformatie opgebouwd in kasseistenen en natuursteenbrokken, rechthoekige nis met beeld Onze-Lieve-Vrouw. Daarnaast een houten kruis met gietijzeren Christusbeeld en knekel, vastgemaakt op groter metalen kruis onder dito afdakje. Witgeschilderd tekstkader met vermelding "O MARIA / IN DEN STRIJD / TOONT DAT GIJ / ONS MOEDER / ZIJT".

Bron     : Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Boone, Benjamin, Santy, Pieter