Lourdesgrotje met gekruisigde Christus

Gemeente Ardooie
Status Verbouwd of Gesloopt

• Inventarisatie Ardooie (geografische inventarisatie: 01-09-2008 - 01-01-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Lourdesgrotje met gekruisigde Christus

TypologieMariagrotten, kruisen

Beschrijving

Grotformatie opgebouwd in kasseistenen en natuursteenbrokken, rechthoekige nis met beeld Onze-Lieve-Vrouw. Daarnaast een houten kruis met gietijzeren Christusbeeld en knekel, vastgemaakt op groter metalen kruis onder dito afdakje. Witgeschilderd tekstkader met vermelding "O MARIA / IN DEN STRIJD / TOONT DAT GIJ / ONS MOEDER / ZIJT".

Bron: Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Boone, Benjamin & Santy, Pieter