Herenhuis

Gemeente Aalst

• Adrescontrole Aalst (adrescontroles: 11-12-2007 - 11-12-2007).
  • Inventarisatie Aalst (geografische inventarisatie: 01-01-1978 - 31-12-1978).

is beschermd als monument Herenhuis

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Tegenover liggende hoek (nummer 67): hoek Gentse Straat, Vlaanderenstraat en Vredeplein. Alleenstaand dubbelhuis van drie bouwlagen met zeven traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel, op zandstenen plint. Pilastergevel met drie traveeën breed middenrisaliet met imitatiebanden. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen onder meer met oren en drup, trapezoïdale sleutel. Getraliede benedenvensters. Bel-etage met drie deurvensters met massief balkon. Gekorniste kroonlijst. Links, beraapte zijgevel met aanbouw; rechts, geschilderde zijgevel; rechthoekige vensters met zandstenen hoekblokken.

Auteurs: Eeman, Michèle; d'Huyvetter, Clio & de Longie, Bea