Lourdesgrot

Gemeente Ardooie

• Inventarisatie Ardooie (geografische inventarisatie: 01-09-2008 - 01-01-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Lourdesgrot

TypologieMariagrotten
Datering20ste eeuw

Beschrijving

Grotformatie opgetrokken uit gecementeerde steen- en betonresten. Rechthoekige kapelnissen, onder meer bekroond met kruis, met beelden Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, Heilig Hart, Heilige Familie.

Gelegen naast woning (nr. 31) uit het derde kwart van de 20ste eeuw, in rode baksteenbouw van twee bouwlagen, in de zijgevel met getrapt mijtervormige beglaasde kapelnis met beeld Heilige Theresia van Lisieux.

Bron: Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Boone, Benjamin & Santy, Pieter