Hoeve in L-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in L-vorm

Beschrijving

Kleine hoeve, vermoedelijk daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Stallingen in linker deel. De site is nog niet aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Het erf is toegankelijk via roodgeschilderd hekken met geometrisch motief.

Hoeve met L-vormige opstelling. Aan de straat, boerenhuis met voortuintje (haag). Rode baksteenbouw onder zadeldak (rode Vlaamse pannen), aflijnende gootlijst op klossen. Rechthoekige muuropeningen onder gecementeerde latei met motief. Bewaard geschilderd houtwerk, onder meer schuiframen en paneeldeur. Links, geïncorporeerde stalling (zie staldeuren), ook in de linker zijgevel.

Haaks op het boerenhuis, roodbakstenen stalling onder pannen zadeldak.

Auteurs: Vanneste, Pol