Achterin gelegen hoeve " 'T LINDEHOF" (zie houten naambord). Bij de erftoegang, nieuw gemetselde erfpijlers met nisje met Mariabeeld. De site is als dusdanig reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846), met L-vormige opstelling van boerenhuis en stalling en enkele kleine nutsgebouwtjes. Op vandaag U-vormige opstelling van huis, schuur en stalling; de genoemde nutsgebouwen zijn ingebouwd in nieuwe loodsen. Mogelijk is ten oosten van het huis en de stalling nog een tweeledig bakhuis bewaard (zie actueel kadasterplan).
Ten noorden van het erf, boerenhuis, in zijn huidige vorm wellicht heropgebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gele baksteenbouw van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (rode mechanische pannen), geknikte dakoverstek. Naar de straat gerichte gevel: centrale rondboogdeur, getoogde muuropeningen onder strek, op de begane grond onderdorpels in grijsgesmoorde terracottategels, in de halve verdieping (deels blindnissen) grijsgesmoorde klompjes. Linker zijgevel uitgewerkt met lisenen oplopend in spitsboognis. Grotendeels vernieuwd houtwerk. Op het erf, oude erflinde.
Bron: VANNESTE P. & BAERT S. met medewerking van BOONE B., CREYF S. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Koekelare, Deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)