Fontein met "Waterbrakende Aalscholver" naar ontwerp van kunstenaar Jef Claerhout (Beernem).
De fontein en de muziekkiosk worden in een wandelroute omschreven als stedelijke elementen binnen de dorpskernvernieuwing die plaats vindt vanaf circa 1985. De doelstelling van de dorpskernvernieuwing was de herstructurering van de Dorpsstraat, het marktplein, de Moerestraat en de kerkomgeving. In de aanloop naar deze dorpskernvernieuwing zijn een aantal gebouwen afgebroken en het kerkhof rond de kerk opgeruimd. In 1990 wordt Koekelare bekroond met de Agora Award voor Stadsvernieuwing.
Dorpswandeling in Koekelare. Het groene hart van het Houtland (gemeentebestuur).
HOLVOET W., LOOTENS J., Leven en werken in een gemeente om van te houden: Koekelare, Koekelare, 1998, p. 91-93.
Informatieve tekst voor gidsen.
Bron: VANNESTE P. & BAERT S. met medewerking van BOONE B., CREYF S. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Koekelare, Deelgemeenten Bovekerke en Zande, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL46, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Fontein met Waterbrakende Aalscholver [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208051 (geraadpleegd op ).