Hoekpand van 1923

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekpand van 1923

Beschrijving

Hoekpand van 1923, zie datering in dakkapel. Mogelijk voormalige herberg, zie puilijsten. Rode baksteenbouw van twee traveeën (Oostmeetstraat) + afgeschuinde travee + drie traveeën onder schilddak (rode mechanische pannen). Hoektravee bekroond met uitkragend dakvenster met trapgeveltje waarop windwijzer, blauwhardstenen jaarsteen "1923". Gevelritmering door middel van blauwhardstenen plint, dito doorgetrokken onderdorpels; gebruik van gele sierbaksteen voor banden, de strekken van de getoogde muuropeningen en de omlijsting van de puilijsten. Blauwhardstenen diamantkoppen als sluitstenen. Vernieuwd houtwerk.

Een gelijkaardig hoekpand met afgeschuinde travee en getrapt dakvenster bevindt zich recht tegenover dit pand.

Auteurs: Vanneste, Pol