Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. De opstand en de afwerking van de woning beantwoordt aan de normen van de betere burgerwoning op het Zuid. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met bepleisterde en beschilderde lijstgevel, die getypeerd wordt door een met zorg uitgewerkte stucdecoratie.

Door de detaillering van de balkons valt meteen op dat het identiek dezelfde gevel betreft als bij de woning op nr. 99. Wellicht betreft het hier een woning gebouwd volgens een typeplan van een bepaalde bouwmeester of aannemer. De gevel is geritmeerd door rechthoekige muuropeningen in fraaie omlijstingen; hardstenen plint met keldervensters, houten kroonlijst op klossen en modillons. Imitatievoegen voor de begane grond, centrale venstertravee uitgewerkt als risaliet met imitatievoegen, balkons met halfronde uitstulping en balusterleuningen.