Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Eind-19de-eeuwse neoclassicistische burgerwoning met verzorgde bepleisterde en beschilderde lijstgevel. Enkelhuis van drie travee├źn en drie bouwlagen op souterrain. Sluit aan bij de standaard neoclassicistische burgerhuisarchitectuur op het Zuid, met algemene kenmerken zoals de hardstenen sokkel met keldervensters, rechthoekige muuropeningen, kordons en doorlopende onderdorpels, houten kroonlijst op klossen, imitatievoegen voor eerste bouwlaag. Centrale travee risaliterend uitgewerkt met imitatievoegen, balkons en slanke modillons onder de kroonlijst. Bewaard houtwerk.

Auteurs :  Hooft, Elise