Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Hoeve thans bestaande uit 20ste eeuwse bestanddelen.
De hoevesite wordt reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778), het landboek van Ardooie (1778) en het primitief kadasterplan (1817), als twee langwerpige volumes in L-vormige opstelling met bakhuisje aan straatzijde. Rond 1835 is de hoeve eigendom van Frans Stouthamer uit Izegem. In 1904 wordt het oude woonhuis met stal afgebroken. Ten zuiden van het erf wordt een nieuwe woning opgetrokken, ten westen een vrijstaand stalvolume, parallel met het oude schuurvolume. De stal wordt tijdens het interbellum aangepast, de schuur vernieuwd. In 1945 verschijnt ten noorden van het erf een bijgebouw.
Roodbakstenen hoevegebouwen in U-vormige opstelling rond om erf in losse verharding. Ten zuiden het boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak in Vlaamse pannen (nok parallel met straat). Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Gecementeerde plint, arduinen onderdorpels. Getoogd kelderluik op de westzijde. Landgebouwen aan weerszijden van het erf, haaks op de straat georiënteerd. Ten westen een stalvolume onder pannen zadeldak, getoogde en nieuwere rechthoekige muuropeningen. Ten oosten een schuurstalvolume onder golfplaten zadeldak, rechthoekige muuropeningen onder betonlateien. Hoeveperceel gescheiden van de straat door meidoornhaag. Op de hoek binnen het perceel een overgroeid Lourdesgrotje.
Bron: SANTY P. & BOONE B., met medewerking van CALLAERT G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie, deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)