Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

Beschrijving

Arbeiderswoning, gebouwd in 1933 voor Cyrille Buyse-Vervisch. Enkelhuis van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat), kleine voortuin. Korfbogige muuropeningen met behouden schrijnwerk (schuif- en T-ramen, deels beglaasde deur). Gecementeerde plint met bossage-imitatie. Gele baksteen in de banden en strekken.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Ardooie, 1933/6.

Bron     : Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Boone, Benjamin, Santy, Pieter