Dorpswoning met pakhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning met pakhuis

Beschrijving

Interbellumwoning met pakhuis, volgens kadaster in 1931 gebouwd door handelaar Julianus Spegelaere-Staelens, handelaar in zaaigranen. Halfvrijstaand diephuis bestaand uit twee gekoppelde gelijkvormige puntgevels (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met houten gootlijst met getrapte gootklossen. Parement in donkerrode baksteen met muuropeningen onder betonnen lateien. Muuropeningen van woonhuis verrijkt met blinde boogvelden met metselmozaïek. Magazijn met deels beglaasde garagepoort, waarboven dito laaddeur, geflankeerd door kleine vensters en met opnieuw een beglaasde laaddeur onder de nok.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Koolskamp, 1931/19.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin