Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

Ook "Forches kapel" genoemd, gelegen bij nummer 3 en op de hoek met de Moskostraat.

Opgetrokken rond de jaren 1950 door echtpaar Deforche-Bouckaert aan de oostelijke toegang van hun hoeve, om genezing te bekomen.

Overhoeks geplaatst op de hoek van een weiland, omgeven door lage betonnen boordstenen en lage aanplantingen en losse verharding. Roodbakstenen pijlerkapel onder zadeldakje met bekronend kruis. Beglaasde mijtervormige opening. Beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima.

• DAVID J., De kapellekesbaan in Koolskamp, in Jaarboek van de heemkundige kring Ardooie-Koolskamp, jg. 4, 2008, p. 64-69.
  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Koolskamp, s.l., s.d., nr. 1.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin