erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
208189
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208189

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Burgerwoning in 1902 gebouwd voor huidevetter Hendrik Hinnekens en de erfgenamen van Julia Hinnekens op de plek waar voorheen een huidevetterij stond. Dubbelhuis met vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel met de straat/mechanische pannen) met vernieuwde gootlijst. Gecementeerde en witgeschilderde gevel met imitatievoegwerk en horizontale banden. Getoogde muuropeningen met bewaard schrijnwerk. T-ramen met diamantkop in de dwarsregel, op de benedenverdieping bewaarde luiken met lamellen en duimen. Bovenste middentravee met blinde vensteropening met gecementeerde venstertracering. Geschilderde natuurstenen onderdorpels.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Koolskamp, 1902/4.

Bron     : Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Boone, Benjamin, Santy, Pieter
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208189 (Geraadpleegd op )