• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning uit 1911, als "herbouwing" van een ouder pand voor weduwe (Adela) Hendrik Bertheel-De Vleeschouwer.

Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel met de straat/mechanische pannen), met houten kroonlijst op modillons. Witgeschilderde en gecementeerde lijstgevel met imitatievoegen en diamantkopsluitsteen, kordonlijst. Getoogde en geriemde muuropeningen. Linker travee met smalle toegangsdeur bereikbaar via drie treden waarboven een balkon op consoles met smeedijzeren balustrade. Bewaard schrijnwerk in rechter boventravee.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Koolskamp, 1912/3.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin