Dorpswoning en herberg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning en herberg

Beschrijving

Vrijstaande dorpswoning en voormalige herberg "In De Kantine" uit het laatste kwart van de 19de eeuw. De kinderen van Leo Slosse bouwen het huis in 1876, twee jaar later is Henri Slosse, herbergier uit Koolskamp reeds eigenaar.

Eenlaagswoning van vier travee├źn onder zadeldak (nok parallel met de straat, mechanische pannen). Gecementeerde voorgevel met getoogde en geriemde muuropeningen met natuurstenen onderdorpels en vernieuwd schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Koolskamp, 1876/7, 1878/25.

Bron     : Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Boone, Benjamin, Santy, Pieter