Burgerhuis met bakstenen parement

Beschrijving

Burgerhuis opgetrokken voor Marie Pauline Belsac naar een ontwerp van Jul. De Somme van 1896. Enkelhuis van drie/twee traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak. De lijstgevel wijkt door het bakstenen parement met speklagen op de verdiepingen af van de standaard neoclassicistische afwerking die de meeste huizen in het Zuid kennen en krijgt er een eclectische tint door. De met imitatievoegen versierde, bepleisterde begane grond met hardstenen plint fungeert als sokkel voor de verdiepingen. Deze zijn als pilastergevel uitgewerkt, met kroonlijst op klossen en gevelbreed balkon op de eerste verdieping, gedragen door consoles op leeuwenkoppen. Balustrade weggehaald, schrijnwerk vervangen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1896 # 1208.