Art-decoburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decoburgerhuis

Beschrijving

Art-decowoning die in 1928 werd naar eigen ontwerp gebouwd door M. Stroobants, gezworen meter en weger van beroep. De plannen geven details weer van de zeer fraai uitgewerkte beglaasde tussendeuren en van de schouwen in de voorkamers van eerste en tweede verdieping. Voor de bouw van deze woning werd een garage toebehorend en grenzend aan de herenwoning op de Amerikalei nr. 98 afgebroken. Baksteenbouw van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Gedrukte begane grond afgelijnd met een golvende puilijst waarop het bow-window van de eerste verdieping rust. Bakstenen parement met gecementeerde delen; art-deco-ornamentiek: vruchten- en plantenslingers, hekwerk in deur.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1929 # 32311.