Neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Twee sterk gelijkende, neoclassicistische burgerwoningen gebouwd rond 1891-1892 naar ontwerp van Jos Van Roey voor J. Bogaerts (nr. 26) en E. Froidure (nr. 28). De woningen passen uitstekend in het homogene straatbeeld van bepleisterde en beschilderde lijstgevels dat in dit deel van de Coquilhatstraat bewaard is van nrs. 24 tot 42. Burgerhuizen van twee bouwlagen en drie travee├źn getypeerd door mansardedak met twee dakkapellen met fronton. Rechthoekige, omlijste muuropeningen met deels bewaard schrijnwerk.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1892 # 1359 (26), 1891 # 1019 (28).

Auteurs :  Hooft, Elise