Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistische burgerwoning ontworpen in 1891 door Charles Dejardin. De woning kent een verzorgde, standaard afwerking, passend in de vrij homogene rij van bepleisterde en beschilderde lijstgevels tussen de nrs. 24 en 42. Enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder mansardedak; centrale travee geaccentueerd door balkon en dakkapel. Hardstenen plint met kleine keldergaten, imitatievoegen, kordonlijst, balkon op consoles met gietijzeren borstwering, rechthoekige muuropeningen met waterlijsten met oren en versierde sluitstenen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1891 # 639.