Watertoren

Gemeente Ardooie
Straat Steenstraat
Locatie Steenstraat zonder nummer, Ardooie (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Ardooie (geografische inventarisatie: 01-09-2008 - 01-01-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Watertoren

Beschrijving

Watertoren uit 2002 van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. Staat in voor de drinkwatervoorziening van de gemeenten Ardooie, Pittem en Tielt en de grote waterbehoefte van de groenteverwerkende nijverheid. De watertoren is 36 m hoog en de grootste in West-Vlaanderen.

Gelegen ten westen van de Steenstraat, op het einde van een doodlopende zijstraatje. Betonnen cilindervormig bassin op dito slanke pijlers, ranke uitbouw voor verticale circulatie geschilderd in rood en blauw.

Bron: Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Boone, Benjamin & Santy, Pieter