Dorpswoning met werkplaats

Beschrijving

Woning met geïncorporeerd werkhuis, volgens het kadaster gebouwd in 1926 door timmerman Emeric Devroe. Werkhuis thans in gebruik als garage. Baksteenbouw onder een doorlopend, pannen zadeldak. Bepleisterde en geel beschilderde gevelvlakken (onder meer de plint en de verticale belijning tussen de traveeën). Gebruik van rode baksteen voor onder meer het muizentandfries en de als banden doorgetrokken onder- en bovendorpels. Korfboogvormige openingen onder rode strekken. Deels bewaard houtwerk; bewaard bovenlicht met gekleurd glas boven de garage.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1926/3.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie