Stadswoning van 1931

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning van 1931

Beschrijving

Rijwoning van "1931" (zie datering in geveltop), voorafgegaan door een verhard voortuintje dat aan weerszijden geflankeerd is door een lage, bakstenen muur. Baksteenbouw onder een platte bedaking. De hoger opgetrokken, roodbakstenen straatgevel wordt geritmeerd door de bakstenen penanten. Gebruik van arduin voor de vrij hoge plint, de dorpels en de dekstenen. Linkertravee met een over de twee bouwlagen doorgetrokken, driezijdige erkeruitbouw in beton en baksteen en afgedekt door een leien dakje; daarboven rechthoekige nis met afgeschuinde bovenhoeken en jaaropschrift. Rechthoekige openingen met afgeschuinde bovenhoeken onder strek of betonnen latei. Bewaard houtwerk.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie