Vlashandelaarswoning en opslagplaats

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vlasserswoning

Beschrijving

Voormalige vlasserswoning met aanpalend en achtergelegen magazijn. Het achtergelegen magazijn dateert volgens het kadaster van 1881. Volgens het kadaster zijn de woning en het magazijn aan de straatkant opgetrokken in 1907 door vlaskoopman Jan Verschuere (in het kadaster omschreven als een gedeeltelijke omvorming van een bestaand magazijn). Verankerde baksteenbouw op een gecementeerde plint en onder een doorlopend, pannen zadeldak. Licht getoogde openingen onder strek op de begane grond en rechthoekige bovenvensters onder wit beschilderde lateien. Bewaard houtwerk, onder meer schuiframen.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1882/7, 1909/16.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie