Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans

Beschrijving

Gelegen rechts van de woning nummer 2. Gebouwd in "1989" (zie opschrift) ter genezing van één van de bewoners van de wijk. De kapel wordt op 31 augustus 1991 ingewijd door pastoor Luc Suijs.

Pijlerkapel omgeven door struiken en voorafgegaan door een paadje met rode tegels, aan het begin geflankeerd door twee bakstenen bloembakken. Bakstenen pijlerkapel met verbrede bovenbouw onder pannen zadeldakje. Aan weerszijden, afhellende bakstenen muurtjes met arduinen dekstenen (rechts met opschrift "1989") en dwars daarop twee bakstenen muurtjes met horizontale arduinen afdekking. Centraal gedeelte met beglaasde, segmentboogvormige nis onder strek met beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans. Daaronder plaat met opschrift "ONZE LIEVE VROUW / VAN DE / ROZENKRANS" en offerbus.

• DEBROUWERE M., DUCATTEEUW E., Van veldkapellen en andere kleine landschapselementen in Beveren-Leie (2), in De Gaverstreke, jg. 31, 2007, p. 249.
  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Beveren-Leie, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 3.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie