Weverij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Weverij

Beschrijving

Voormalige weverij, volgens het kadaster gebouwd in 1930 in opdracht van landbouwer Alfons Timmerman.

Meerbeukig bakstenen magazijn onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat). Bakstenen schermgevel aan de straatkant met bekronende kantelen onder arduinen dekstenen; de straatgevel wordt geritmeerd door bakstenen muurpenanten. Gebruik van witte steen voor de horizontale lijst en het rondboogfries rustend op arduinen consoles. Boven het rondboogfries, gecementeerd gevelveld met bakstenen omlijsting. Rechthoekige poortopeningen met vernieuwde poorten.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1930/21.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie