Gemeentehuis van Weert

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis, heden ontmoetingscentrum, samen met de school en onderwijzerswoning ontworpen door de provinciale architect E. Careels in 1907.

Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder twee parallelle zadeldaken (Vlaamse pannen), op het kadaster ingetekend in 1911. Bakstenen trapgevel (5 treden + topstuk) met Brugse traveeën en getrapte rechter deurtravee. Sobere rechthoekige vensters en spitsboogdeur. Gevelstenen respectievelijk verwijzend naar het laatste gemeentebestuur (31/12/1976) en naar de strijd tegen het water in het rampjaar 1953. Benedenverdieping oorspronkelijk ingericht als archief en "secretarij"; raadzaal op de bovenverdieping.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Bornem/Weert, schetsen 1911/1.
  • Provinciaal Archief Antwerpen, Gemeentehuizen, Weert, dossier 1.