Dorpswoning met vlasschuur

Beschrijving

Woning met voormalige vlasschuur, gelegen bij de grens met Desselgem en volgens het kadaster gebouwd in 1912 in opdracht van landbouwer Gustaaf Vanoverbeke uit Desselgem. In 1915 bouwt hij een stoomzwingelarij achter de woning (afgebroken).

Witgeschilderde baksteenbouw onder een pannen zadeldak. Licht getoogde openingen op de begane grond met ijzeren lateien met bloemen en strek in alternerend arduin. Op verdieping, nieuwe en balkonleuningen. Driebeukige vlasschuur onder pannen zadeldaken (nok loodrecht op de straat); centrale schuifpoort op hangrail. Toegevoegde, rechthoekige openingen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1912/5, 1915/4.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie