• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijwoning volgens het kadaster gebouwd in 1930 door handelaar Gerard Coeman samen met een naastgelegen botehuis (nummer 230). Nummer 230 is mogelijk in de jaren 1950 omgevormd tot woning.

Oranje bakstenen woning van twee bouwlagen en twee traveeën op een arduinen plint en onder een gemansardeerd zadeldak (deels pannen, deels leien). Gecombineerd met het gebruik van gele baksteen voor de gevelvlakken op de verdieping. Hoger opgetrokken linkertravee met afgeronde erkeruitbouw. Rechthoekige openingen op arduinen onderdorpels; drielichten met arduinen tussenstijlen. Bewaard houtwerk met gekleurd glas in de bovenlichten (onder meer schuiframen).

Nummer 230, beschilderde baksteenbouw op een arduinen plint en onder een gemansardeerd zadeldak (deels pannen, deels leien). Decoratief baksteenfries onder de dakrand. Rechthoekige openingen onder strek. Bewaard houtwerk op de verdieping, aangepaste begane grond.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Beveren-Leie, 1930/14, 1957/177.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie